fbpx

7 mitova vezanih za vaš novi sajt

7 Mitova koji vas sprečavaju da napravite sajt ili da prodišete sa svojim novim sajtom

Kada razmišljate o tome da naručite ili napravite svoj prvi websajt, može lako da se desi da vas izbombarduju sa raznim poluinformacijama koje ne moraju uvek da budu tačne. Sa današnjim razvojem tehnologije, cena izrade jednog dobrog websajta je dosta niža nego što je ranije bio slučaj. U ovom tekstu pokušaću da vam ukažem na 7 mitova u koje novi vlasnici sajtova obično veruju.

Mit broj 1:

Istog trenutka kada je sajt završen, on će početi da privlači posetioce…
Plaćen je hosting, kupljen domen i plaćena izrada sajta. Posle ovih koraka, korisnici obično očekuju da posetioci pohrle na novi sajt i da je to prirodan proces.

Istina:

Privlačenje posetilaca zahteva dosta vremena, veština i resursa. Morate biti fokusirani na optimizaciju sajta, plaćene reklame, video reklame i mnogo toga još kako bi ste privukli kvalitetan saobraćaj na vaš sajt.

Mit broj 2:

Samo online poslovi zahtevaju sajt, odnosno samo oni koji svoje usluge ili proizvode nude online, treba da imaju svoj sajt.

Istina:

Sve moguće vrste poslovanja danas zahtevaju websajt i to ne samo da bi privukli nove klijente. Što više informacija ponudite putem websajta vašim klijentima, poverenje klijenata u vas će eksponencijalno rasti.

Mit broj 3:

Ako vaš sajt izgleda lepo, krenuće prodaja…

Lepo dizajniran websajt može da bude primamljiv posetiocima ali neće imati prevelik uticaj na performanse sajta kao što se to obično misli.

Istina:

Lepo dizajniran websajt će sigurno pružiti prijatno iskustvo vašim posetiocima. Ali kvalitet vaših proizvoda i usluga je ono što će napraviti razliku.

Mit broj 4:

Jednom kad je vaš sajt podignut, sav posao je gotov.

Veliki broj vlasnika sajtova previđa činjenicu da njihov novi sajt zahteva stalnu pažnju, isto kao i svaki drugi aspekt njihovog poslovanja.

Istina:

Morate da održavate svoj sajt. To uključuje obnavljanje domena i hostinga na vreme, zaštitu vašeg sajta od zlonamernih korisnika, periodično osvežavanje dizajna sajta i redovno pisanje kvalitetnog sadržaja na sajtu.

Mit broj 5:

Izrada sajta je preskupa

Mnogi ljudi veruju da je izrada sajta izuzetno dug proces i da stoga košta izuzetno mnogo.

Istina:

Istina je da je cena izrade sajta veoma pristupačna i da je ulog potreban da bi se dobio kvalitetan sajt nesrazmerno nizak u odnosu na sve benefite koje će vaš posao dobiti.

Mit broj 6:

Bićete na vrhu Google pretrage od prvog dana

Ukoliko verujete da bi vaš sajt trebalo da bude na prvoj strani Google-a od prvog dana, morate malo više naučiti o optmizaciji sajta.

Istina:

Potrebno je da se uloži dosta truda u istraživanje ključnih reči za optimizaciju vašeg sajta, potrebno je graditi odnose kako bi ste dobili povratne veze ka vašem sajtu sa drugih lokacija na internetu i naravno, pisati dobro optimizovan ciljani sadržaj na sajtu.

Mit broj 7:

Što više različitih ponuda na sajtu, to bolje

Postoji pogrešno uverenje kod korisnika da imati ako imate puno različitih funkcionalnosti na sajtu automatski znači da će vaš sajt biti bolji…

Istina:

Više funkcija i šarenila na sajtu znači i više mogućnostti za pravljenje izbora i to će samim tim otežati vašem klijentu odluku. Vašoj publici je stalo samo do vrednosti koje dobijaju posetom vašem sajtu. Previše različitih funkcionalnosti na sajtu, samo će skretati pažnju vašim potencijalnim korisnicima. Neka sajt bude jednostavan…

Svakako treba sami da istražite kako bi vaš sajt tačno trebalo da izgleda. Ovih 7 mitova ne pokrivaju, naravno, sva predubeđenja koja korisnici imaju vezano za svoj novi sajt. Naravno, u celom procesu niste sami i mi smo u svakom trenutku spremni da vam pomognemo u izboru pravog sajta za vaš posao. Jedna odluka vas deli od toga da i vi imate kvalitetan websajt na internetu. Ne oklevajte više i javite nam se da krenemo u realizaciju vašeg budućeg sajta. Ne budite robovi ni ovih 7 mitova a ni ostalih predubeđenja pre nego što dobro istražite sve činjenice. I naravno, pročitajte ostale tekstove na našem blogu. Oni su tu kako bi vam odagnali brojne nedoumice.

2 thoughts on “7 mitova vezanih za vaš novi sajt

  • Morate biti fokusirani na optimizaciju sajta, plaćene reklame, video reklame i mnogo toga još kako bi ste privukli kvalitetan sadržaj na vaš sajt.

    Kako mislite privukli kvalitetan sadrzaj na vas sajt? Sadrzaj se kreira a ne privlaci. Ovde je ocigledno slucajna greska, umesto sadrzaj je saobracaj ili paznju ka vasem sajtu.

    • Draga Dragana,

      u pravu ste, potkrala mi se greška tokom pisanja… naravno, misli se na kvalitetan saobraćaj na sajtu. A kvalitetan sadržaj mora da se redovno kreira. Hvala vam puno na ovoj sugestiji i primećenoj grešci. Ispravio sam u tekstu kako ne bi više dolazilo do zabune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *